Afvallen met EMS – Zo haal je het meeste uit je training

 foto

Wil je afvallen? Dan zit je helemaal goed bij TOTAL EMS omdat je met de full body EMS-training fit kunt blijven, in vorm kunt komen en een paar kilo kunt verliezen. We vertellen je hier hoe je het effectiefst traint met EMS en hoe je snel jouw gewenste gewicht kunt bereiken!

Afvallen met EMS, werkt dat?

Wij kunnen je verzekeren: EMS training voor het hele lichaam is hoog efficiënt en zeker. Waarom? Omdat je anders dan met veel conventionele sporten met EMS bijna 100 % van alle spiergroepen tegelijk activeert. Dat is wat training met elektrische stimulatie zo bijzonder maakt.

Een studie over energieverbuik :Studie der Universität Bayreuth uit2012.

19 normaal getrainde personen tussen 26 en 31 jaar testten het gemiddelde calorieverbruik door EMS training. Hier is een klein overzicht van hoeveel energie je in slechts 20 minuten EMS training kunt verbruiken in vergelijking met andere veel voorkomende sporten:

AFVALLEN MET EMS – WAAR MOET IK OP LETTEN? EN HOE KAN IK HET SNELST AFVALLEN?

Om het maximale uit de EMS-trainingsprogramma’s te halen, moet je op een paar dingen letten. Door je aan deze regels te houden, doe je niet alleen iets goeds voor jouw gezondheid, maar verlies je ook sneller gewicht.

Ten eerste is het niet alleen belangrijk dat je regelmatig jouw EMS-training doet, maar ook dat je goed uitgebalanceerd en gezond eet. Het beste kun je de ems trainingen combineren met ons bodysupport programma.  Dit voedingsplan is erg belangrijk, want deze is afgestemd op jouw training en trainingsdoelen. Alleen met de combinatie van sport en voeding kan echt een goed en blijvend succes worden bereikt.

Maar let op! Velen vertrouwen bij het afvallen op minder eten. Bij ons bodysupport programma gaan we hier niet van uit. Uitgebalanceerde en gezonde voeding in voldoende porties is echter zeer belangrijk. Als je een groot deel van jouw dieet niet volgt, dan verlaag je jouw stofwisseling en bouw je spieren af in plaats van vetmassa.

Hetzelfde geldt voor eenieder die alleen wil afvallen met duurtraining. Velen eten minder en gaan dagelijks joggen. Dit heeft tot gevolg dat spieren worden afgebroken door de extreme voedselonthouding. Met minder spiermassa neemt de basale stofwisseling af. Als je weer overgaat op jouw gebruikelijke eetgewoonten, dan kom je onvermijdelijk weer aan (jojo-effect). Het beste is daarom regelmatig EMS-krachttraining als basis te doen, die de basale omzet en daarmee jouw gehele stofwisseling verhoogt.

 

Als je regelmatig traint, let dan op de volgende belangrijke punten:

  • Train niet vaker dan twee keer per week;
  • Train niet langer dan 20 minuten per training;
  • Train met een gematigde, aangename intensiteit.

Als je deze drie belangrijke uitgangspunten meeneemt in jouw EMS-training, dan vermijd je overmatige inspanning.

Dus als je op de volgende dingen let, dan kun je bijzonder effectief afvallen met EMS:

  • Eet voldoende en eet gezond om de basisomzet van jouw stofwisseling niet te verminderen, bij voorkeur in combinatie met ons bodysupport programma.
  • Kies een goede mix van cardio- en krachttraining
  • Train regelmatig, altijd zonder overmatige inspanning!

 

Heb je nog vragen over het onderwerp ‘Afvallen met EMS’ of heb je vragen over ons bodysupport programma? Stuur dan een e-mail naar info@totalems.nl  We helpen je graag!

Categories:

Tags:

No responses yet

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *