Cellulite – wat helpt? Wij laten je de beste trucs zien!

Heb je last van kleine putjes op je billen en dijen? Eén ding kunnen we je verzekeren: Je bent de enige niet. Ongeveer 85-98% (afhankelijk van het onderzoek) van alle vrouwen boven de 20 jaar lijdt aan cellulite. Hoewel de meeste vrouwen hun zogenaamde sinaasappelhuid niet mooi vinden, veroorzaakt deze geen lichamelijke problemen.

Wie er toch graag iets aan wil doen, is echter helaas niet geholpen met een paar keer incrèmen. Om cellulite tegen te gaan of ook te voorkomen, moet er wat meer tijd worden geïnvesteerd. Wij laten je zien hoe je de lastige sinaasappelhuid kunt bestrijden en waarom juist ons TOTAL EMS-training een ideaal hulpmiddel is tegen tegen cellulite.

CELLULITE – WAT HELPT? EN HOE KAN TOTAL EMS JE HELPEN?

Bij een training met elektrische spierstimulatie worden kleine stroomimpulsen naar een groot aantal hoofdspiergroepen tegelijk verstuurd. Zij stimuleren vooral de gebieden die het vaakst door cellulitis worden getroffen: heupen, zitvlak en dijbeen. De speciale stroom bij het TOTAL EMS celluliteprogramma kan de collageenaanmaak versnellen, gericht vetbultjes bestrijden en zo zorgen voor een strakker bindweefsel.

Hoe werkt dat? Bij deze speciale stroommodulatie ligt de nadruk op de doorbloeding van de huid en de onderhuid. Bovendien stimuleren de elektrische impulsen ook je weefsel, wat de celmembranen activeert.

CELLULITE – WAT HELPT NOG MEER?

Een combinatie van sport, voeding en lichaamsverzorging is meestal het beste middel tegen een sinaasappelhuid.

Bij cellulite zijn suikerrijke levensmiddelen en fastfood vergif voor je lichaam. Een sinaasappelhuid is ook het gevolg van een verzameling van stofwisselingsslakken in het bindweefsel, die onder andere je lichaam verzuren. Daarom moet je zo weinig mogelijk zuurvormende levensmiddelen eten. Je kunt de volgende levensmiddelen beter zo weinig mogelijk eten of drinken:

  • alcohol
  • koffie
  • cola en andere zoete dranken
  • dierlijk eiwit
  • wit meel
  • zout
  • witte suiker

Voor een strakke huid is het bovendien belangrijk om minstens twee liter vocht per dag te drinken, bij voorkeur natriumarm mineraalwater of kruidenthee. Dat bevordert ook de afvoer van afvalproducten van je stofwisseling.

DE JUISTE HUIDVERZORGING BIJ CELLULITE

Naast je EMS-trainingsprogramma en een gezonde, evenwichtige voeding moet ook worden gelet op de verzorging van huid en lichaam. Het is vaak moeilijk om het voor jou juiste product te vinden. Veel anticellulitepreparaten zijn omstreden en helpen vaak niet. Volgens een groot aantal beschreven ervaringen hebben enige van onze klanten meer succes als ze gebruik hebben gemaakt van crèmes of gelei met suikermoleculen, cafeïne, silicium of gingko. Hierbij moet ieder toch voor zichzelf uitvinden wat het beste helpt.

Daarnaast is het nuttig om voorafgaand aan het incrèmen de huid met zeezout of algenextract te verwennen. Zo kunnen de desbetreffende werkzame stoffen vaak beter in de huid worden opgenomen. Het is het beste om voorafgaand aan het incrèmen een bad met algenextract of zeezout te nemen. Ook een douche met een grootkorrelige zeezoutpeeling kan het opnamevermogen van de huid bevorderen.

Maar het incrèmen helpt niet alleen vanwege de opname van de werkzame stoffen tegen cellulite. Het dagelijkse massage-effect (het beste in de richting van de wijzers van de klok) bevordert de doorbloeding uitstekend.

Als je dat alles nog effectiever wil doen, kun je na het incrèmen een zogenaamde knijpmassage uitvoeren. Hiervoor moet je je huid met je vingertoppen iets optillen, tussen je vingers licht samendrukken (natuurlijk mag dat niet te veel pijn doen) en nog iets verder omhoogtrekken. Dat alles herhaal je van het dijbeen tot het zitvlak.

In het algemeen geldt: massage op de probleemzones kan helpen tegen cellulite. Met massagehandschoenen, massageapparatuur of massagerollen kun je het beste dagelijks, ook na je TOTAL EMS-training, de desbetreffende lichaamsdelen masseren en zo ook je stofwisseling versnellen.

Ook wisseldouches kunnen helpen. Dat betekent dat je driemaal kort achter elkaar afwisselend warm en koud moet douchen. Dat kan de bloed- en lymfecirculatie aanzienlijk versnellen.

Heb je nog vragen over het onderwerp Cellulite – wat helpt? Stuur een mailtje naar info@totalems.nl  Wij helpen je graag verder!

Categories:

Tags:

Comments are closed